Alumni

Felicitări pentru că ai ajuns la finalul formării tale ca psihoterapeut, dar relația ta cu ACCPI nu se încheie aici. Calitatea de membru în ACCPI va fi menținută pe tot parcursul vieții tale profesionale, pentru a-ți putea menține certificările. De altfel, apartenența la o comunitate academică te ajută să nu te simți singur(ă) în profesia ta. Marea majoritate a psihoterapeuților lucrează singuri în cabinetul lor, astfel că apartenența la o asociație profesională și contactul periodic cu colegii sunt binevenite.

Pentru a finaliza formarea profesională în cadrul ACCPI trebuie să parcurgi o serie de pași:

– Susținerea examenelor finale, trimiterea dizertației, a referatelor și a protocoalelor pentru cazurile supervizate. Odată ce aceste aspecte sunt finalizate, ACCPI va trimite diploma ta pentru a fi contrasemnată de un reprezentant al Colegiului Psihologilor din România. Simultan diploma ta va fi trimisă către Federația Română de Psihoterapie, care eliberează certificatul de psihoterapeut, pe care ți-l vom trimite în format electronic și prin curier în format fizic. De asemenea îți vom trimite în format electronic, prin e-mail diploma contrasemnată de reprezentantul Colegiului Psihologilor din România, alături de anexele la diplomă (Colegiul Psihologilor din România eliberează numai documente în format electronic).

– Pentru cei care dețin un aviz de liberă practică sub supervizare din partea Colegiului Psihologilor din România și vor să schimbe statutul la autonom este important să depună dosarul aferent la CPR, conform specificațiilor de pe site-ul web al CPR. ACCPI îți va trimite în format electronic raportul de supervizare, de care ai nevoie pentru dosar.

– Dacă dorești eliberarea certificatului european de psihoterapie, te rugăm să ne anunți, ca să îți trimitem cererea pe care este nevoie să o completezi. ACCPI centralizează cererile și le trimite Asociației Europene de Psihoterapie (EAP). Va fi nevoie să plătești către EAP o taxă de eliberare a certificatului, laolaltă cu cotizația anuală către EAP. Diploma de psihoterapeut european îți va fi trimisă prin curier de către ACCPI.

Formarea profesională continuă

Nu uita că ai nevoie de 10 credite/an pentru a-ți menține avizul de liberă practică la Colegiul Psihologilor din România, care pot fi obținute din parcurgerea unui curs de formare profesională continuă, școli de vară sau conferințe. Evenimentele organizate de ACCPI sunt afișate în fiecare an pe site-ul nostru.

Pentru menținerea certificării de către Federația Română de Psihoterapie și Asociația Europeană de Psihoterapie ai nevoie de 250 credite / 5 ani, care se obțin din: parcurgerea de cursuri de formare profesională continuă, școli de vară, conferințe și congrese, participare la comisii și comitete de specialitate, intervizare și supervizare, publicare de articole, reviste și alte materiale, dezbateri profesionale, mese rotunde și alte activități cu specific profesional.

Continuarea studiilor

Dacă dorești să îți continui studiile în cadrul ACCPI, urmand inca o formare organizata de noi, va fi nevoie să parcurgi o parte din modulele de formare teoretico-aplicativă, 10 ore de terapie individuală și jumătate din numărul de ore de supervizare.

O carieră în cadrul ACCPI

Dacă dorești să urmezi o carieră de formator și/sau supervizor în cadrul ACCPI te invităm să studiezi site-ul dedicat formatorilor și supervizorilor, pentru a vedea care sunt cerințele de admitere în programul de formare pentru formatori și supervizori, iar în cazul în care întrunești condițiile te rugăm să ne contactezi telefonic sau pe e-mail pentru a solicita admiterea în acest program: 0744.333.632 sau secretariat.accpi@gmail.com 

Publicații de specialitate

ACCPI este implicat în publicarea European Journal for Qualitative Research in Psychotherapy (EJQRP) , unde te invităm să publici la rândul tău. EJQRP publică două volume pe an și are drept scop realizarea unui forum accesibil pentru cercetarea teoretică și practică din domeniul psihoterapiei, sprijinind practicianul cercetător.