Cine se poate înscrie?

Se pot înscrie în programele de formare în psihoterapie absolvenții de studii superioare (minim 3 ani), indiferent de specialitate.

Ce certificări se obțin?

Absolvenții facultăților de psihologie, medicină, asistență socială, filosofie, teologie și psihopedagogie specială vor putea obține la finalul programului de formare avizul de liberă practică de la Colegiul Psihologilor din România, certificarea din partea Federației Române de Psihoterapie, certificatul european de psihoterapie integrativă din partea Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă și certificatul european de psihoterapie din partea Asociației Europene de Psihoterapie.

Absolvenții altor facultăți decât cele menționate în paragraful anterior vor putea obține certificatul european de psihoterapie integrativă / psihoterapie integrativă expresivă / psihoterapia integrativă a copilului și adolescentului din partea Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă și certificatul european de psihoterapie din partea Asociației Europene de Psihoterapie. Aceasta înseamnă că nu vor putea deschide cabinet de psihologie și nu vor putea lucra în instituțiile de stat, în schimb pot să își desfășoare activitatea ca și consilieri de dezvoltare personală și psihoterapeuți cu certificare europeană în cadrul SRL-urilor și PFA-urilor.

Cum mă înscriu?

Pentru înscriere va trebui să completezi formularul de înscriere pe care îl poți obține pe e-mail de la secretariat.accpi@gmail.com și pe care te rugăm să ni-l trimiți completat și semnat pe e-mail.

Dacă ai întrebări suplimentare, ne poți suna la tel. 0744.333.362

Care este procedura de admitere?

După ce te-ai înscris vei fi programat(ă) pentru interviul de admitere în termen de 2-3 săptămâni. Interviurile de admitere au loc online, pe platforma Zoom (vei primi din partea noastră link de logare). Te rugăm ca înainte de interviu să instalezi aplicația Zoom pe desktop / laptop/ tabletă/ telefon. Găsești aplicația Zoom la următorul link: https://zoom.us/ 

Interviul ne dă ocazia să ne cunoaștem reciproc. Cu siguranță cauți o asociație profesională în care să te poți dezvolta ca individ și care să se potrivească nevoilor tale, iar noi căutăm cursanți care sunt pregătiți să studieze psihoterapia. Interviul este o conversație – un schimb de informații între noi și tine.

Interviul de admitere se susține împreună cu dr. Oana Maria Popescu, președinte ACCPI și ing. Andra Rampu, manager ACCPI. Ce vom discuta? De ce ai ales psihoterapia integrativă/ psihoterapia copilului/ hipnoterapia/ psihoterapia expresiva ca specialitate în care dorești să te formezi? De ce ai ales ACCPI și nu altă asociație profesională? Ce așteptări ai de la formarea în psihoterapie în cadrul ACCPI? Care a fost parcursul tău educațional până în prezent? Dacă ai parcurs și alte formări în psihoterapie, în ce mod crezi că se completează / combină cu formarea care urmeaza sa o incepi? Există în istoricul tău eventuale probleme de natură psihologică sau psihopatologică pentru care ai fost tratat(ă) sau internat(ă)? Care sunt dificultățile emoționale cu care te confrunți sau te-ai confruntat? Ce calități ale tale consideri că sunt utile pentru a deveni un psihoterapeut de succes? Ai citit cărți în domeniul psihoterapiei – dacă da, care? Cum te-ai hotărât că vrei să devii psihoterapeut? La rândul tău ne poți întreba orice dorești legat de asociație sau procesul formativ.

În cadrul interviului de admitere urmărim gradul de sănătate psihică, nivelul dezvoltării personale, abilitățile de comunicare și ascultare activă. Nu îți face griji dacă ai anxietate socială, anxietate de performanță sau dacă ești perfecționist – nu constituite o problemă pentru interviu. De asemenea nu te îngrijora dacă la un moment dat (sau în prezent) ai anumite probleme emoționale. În cadrul formării acestea vor fi discutate în componenta de dezvoltare personală.

Vă așteptăm cu drag în anul universitar 2024 / 2025. Atenție! Datorită numărului limitat de locuri, înscrierile au început din luna ianuarie.