Școala de vară 2024

5-10 august 2024, Moeciu de Jos, jud. Brașov

30 de credite

În 5-10 august vom fi la Moeciu de Jos, pensiunea Delia, la școala de vară cu tema ”Fericirea și dinamica relațională din perspectivă integrativă”, coordonată de dr. Oana Maria Popescu și psih. Corina Levu, acreditată cu 30 de credite COPSI și FRP.

Informații și înscrieri: Andra Rampu, andra_rampu@yahoo.ro sau tel. 0736021939.

Programul taberei: luni, 5 august orele 17-21, marți-vineri, orele 10-15, sâmbătă, 10 august, orele 10-13.

Dragostea este un fenomen complex și cu mai multe fațete, care joacă un rol crucial în viața noastră. Este un subiect care a captat atenția savanților și a laicilor deopotrivă, ceea ce a condus la cercetări și explorări ample. Dragostea nu se limitează doar la relațiile romantice, ci se extinde la diferite tipuri de relații, inclusiv dragostea pentru familie și prieteni.

Dar de ce unele relații funcționează și suntem foarte fericiți, în timp ce alte relații nu funcționează deloc? De ce intrăm în relații care par să înceapă foarte bine și se sfârșesc prost? Cum ne alegem partenerii romantici? Dar prietenii? Cum să facem să ne înțelegem cu membrii familiei?

Modul în care oamenii își construiesc realitatea se bazează pe experiențe, ceea ce afectează credințele lor privitor la dezvoltarea și sfârșitul unei relații. În ce privește relația de cuplu, există o serie de expectanțe romantice idealiste, care duc însă la discrepanțe serioase în relații. O serie de trăsături inițiale idealizate ale partenerului ulterior se „transformă” în defecte.

Memoria noastră declarativă și procedurală intervine în comportamentul nostru relațional. Stereotipurile, normele sociale și regulile sunt scheme culturale, în timp ce credințele despre partener sunt individuale. Mai mult, credințele noastre despre sine activează credințele despre relații. Alte scheme provin din experiențele familiei de origine, multe din ele având o bază culturală și fiind impuse în anii copilăriei, astfel că sunt foarte rezistente la schimbare. Ceea ce considerăm a fi „realitate” nu este altceva decât percepția noastră prin prisma a scenariului romantic din mintea noastră.

Relațiile sunt complexe și pot fi influențate de diverși factori care contribuie atât la succes, cât și la eșec. Acești factori pot include caracteristici individuale, caracteristici relaționale, sprijin din partea familiei și prietenilor, abilități eficiente de comunicare și argumentare, dependență de relație, trăsături de personalitate și schimbări în mediul social.

În cadrul școlii de vară vom discuta despre factorii care contribuie la o relație de succes, precum și despre determinanții eșecului relațional.

Categories:

Comments are closed