Școala de primăvară – Eficiența și capcanele intervențiilor suportive în psihoterapia integrativă
15-19 aprilie 2024, Bucea, jud. Cluj
20 de credite
În perioada 15-19 aprilie 2024 vă așteptăm în jud. Cluj la școala de primăvară cu titlul ”Eficiența și capcanele intervențiilor suportive în psihoterapia integrativă”, acreditată cu 20 de credite COPSI și FRP. Școala de primăvară este coordonată de dr. Oana Maria Popescu și psih. Corina Levu.
Orar tabără: 15 aprilie 2024, ora 17-21, 16-18 aprilie orele 10-15, 19 aprilie ora 10-13.
Se asigură cazare, 3 mese/zi, pauze da cafea, materiale de curs. Locatie: pensiunea Mirabilandia, Bucea, jud. Cluj. Pensiunea dispune de piscină interioară încălzită, psicină exterioară încălzită, saună uscată, saună umedă, jacuzzi, loc de joacă pentru copii, teren de sport multifuncțional, spațiu barbeque, plajă cu nisip.
Informații și înscrieri: Andra Rampu, andra_rampu@yahoo.ro sau tel. 0736021939.
Intervențiile suportive sunt probabil cele mai des folosite intervenții în psihoterapie și în același timp cele mai puțin studiate. De cele mai multe ori intervențiile suportive sunt folosite extensiv la începutul terapiei, înainte de a trece la intervenții mai structurate. În același timp, mulți psihoterapeuți înțeleg în mod greșit intervențiile suportive ca fiind complet separate de alte tipuri de intervenții și deși majoritatea consideră că fac multe intervenții suportive cu clienții lor, acestea lipsesc în mare parte.
În cadrul școlii de primăvară din acest an vom aborda cadrul teoretic al intervențiilor suportive și indicațiile acestora, dificultățile și greșelile psihoterapeuților în aplicarea intervențiilor suportive, principiile generale de utilizare și conceptul de continuum suportiv-expresiv. Vom lucra cu strategii psihoterapeutice suportive, inclusiv formularea cazului, ”a fi un bun părinte” în calitate de psihoterapeut, gestionarea transferului, conținerea clientului, furnizarea de structură psihică, maximalizarea mecanismelor de coping adaptativ, furnizarea unui model pentru identificare, diminuarea alexitimiei, realizarea de conexiuni, creșterea stimei de sine, ameliorarea lipsei de speranță, centrarea pe aici și acum, încurajarea activității, psihoeducație și manipularea mediului. Vom învăța să aplicăm tehnici suportive, cum sunt ascultarea activă, comunicarea empatiei, validarea, tehnicile reflexive, normalizarea, clarificarea, întrebările deschise, rezumarea, jurnalul, explorarea mecanismelor de coping, mindfulness, tehnici de relaxare și întărirea pozitivă.
Comments are closed